NEFT VA GAZ KONDENSAT KONLARINING NEFT VA GAZ QISMLARINI BIRGALIKDA QAZIB OLISHDA QUDUQLARNI FAVVORA QILISH SHARTLARINI TAHLIL QILISH (Innovatsion texnologiyalar, 2026)
Gaz do‘ppisining gazini saqlab qolish va konning neft va gaz kondensati qismlarini birgalikda ishlatish paytida neftni birinchi navbatda tanlab olish bilan qazib olish tizimlarida neft va gaz kondensati konlari quduqlarini favvora qilish shartlarini o‘rganish natijalari keltirilgan. Gaz do‘ppisining gazini saqlashda neftni birinchi navbatda tanlab olish bilan konni qazib olishning past samaradorligiga olib kelgan geologik va texnologik omillar ko‘rsatilgan. Neft va gazni birgalikda tanlash uchun yer osti konini qazib olishning texnologik ko‘rsatkichlari tahlil qilindi. Hisob-kitoblarga ko‘ra, quduqlarning favvorasi gaz do‘ppisidan chiqadigan gaz tufayli ta‘minlanadi.
Keywords: kon; uyum; quduq; favvora usuli; omil; ko’rsatgich; neft; gaz; gazlift