(untitled) (Innovatsion texnologiyalar, 2026)
Maqolada tasmali konveyer rolikli mexanizmiga o‘rnatilgan tayanch, tekis aylanma harakatni ta’minlab beruvchi podshipnik korpuslariga qayishqoq elementli rezinalardan tayorlangan vtulkalar o‘rnatish to‘g‘risida fikrlar keltirilgan. Bundan tashqari tasmali konveyer tarkibiy ishlash muddatini oshirishda resurstejamkor konstruksiyasini ishlab chiqish va hisoblash usullari ishlab chiqildi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra rolikli mexanizmning tebranishini odatdagi rolikli mexanizm tebranishi bilan taqqoslash, taqqoslash natijalariga ko‘ra, mexanizmdagi titrashlarni kamaytirish orqali tavsiya etilayotgan rolikli mexanizmning muddatidan oldin ta’mirtalab bo‘lib qolishini oldini olish imkoniyatini beradi.