(untitled) (Innovatsion texnologiyalar, 2026)
Ushbu maqolada karbonatli kollektorlarga kislotali ishlov berish jarayonida bosim (0,1–100 MPa) va haroratning (20–250°C) texnologik suyuqliklar (HCl, suv) hamda reaksiya mahsulotlari ( ) xossalariga ta’siri tahlil qilingan. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, chuqur qatlam sharoitida gazlar o‘ta kritik holatga o‘tadi, tuzlarning eruvchanligi ortadi va kislota qovushqoqligi sezilarli darajada pasayadi. Ushbu o‘zgarishlarni hisobga olish kislotali ishlov berish samaradorligini oshirish va eritish kanallarining rivojlanishini to‘g‘ri modellashtirish imkonini beradi.